Benvinguda

Si algú, per casualitat, ha entrat en aquest blog i, a més, té la bona voluntat de llegir aquestes ratlles, BENVINGUT sigui. Com l’obra de Miguel Delibes d’on prenc el títol, aquest blog vol ser, amb tota la humilitat, un dietari de les meves aventures, ventures i, sobretot, desventures de pescador a mosca i, per dir-ho d’alguna manera, està pensat més per a ús personal, o d’uns pocs amics, que no pas per ésser compartit. Dir-vos, d’entrada, que sóc un mal pescador. La meva màxima preocupació es no clavar-me l’ham fent voleiar la cua de rata i perdre un nombre acceptable de mosques enganxades en branques i pedres sota l’aigua. Per tant. no espereu trobar narracions sobre grans captures o viatges meravellosos a qualsevol indret en el que, segurament, tots hem somniat llançar la cua de rata i que es produeixi aquella picada clamorosa, espectacular, digne d’aparèixer als millors canals de TV especialitzats. Ací hi trobareu, sobretot, sensacions, emocions, molts fracassos i desencerts i, de tant en tant, una gran satisfacció amb aquella truita que. pescada o no, ens ha fet passar uns moments inoblidables

28 de març 2011

Jornada 02-2011







Data: 26.03.11

ZPC: Viladrau
Tram: Molí d'Abaix-Molí de Rusquelles
Hora inici: 11:00
Hora finalització: 15:00
Temps: Sol
Estat del riu: Nivell de l'aigua alt
Pescadors: Xavier P. i Furma
Captures: 3 truites fario

Imitacions:
  • Tàndem de tricòpter pel de cèrvol vermell i nimfa cap daurat (Xavier P)
  • Tricòpter pel de cèrvol natural (Furma)


No sé si vosaltres també us hi trobeu però a mí, aquells dies que semblen propicis per a una bona jornada de pesca, de tant en tant s'estronquen i comporten no decepcions, ja que poder gaudir d'una bona companyia i una estona d'esbarjo al riu ja és tot un éxit, peró si una certa sensació de desencís. Això és el que m’ha passat la jornada d’avui. Un dia explendit, amb sol, amb una temperatura molt agradable i propícia per a la pesca; el riu amb un nivell d’aigua quasi bé óptim i el tram escollit que, sabem, és per disfrutar i, inclús,  un punt que és molt important, una bona predisposició mental.  I malgrat tot.... el que deiem, en acabar una certa sensació de desencís.

Primer de tot, escollir aquella imitació feta durant la setmana i que et sembla que és la que t’ha quedat millor, la que té les proporcions més adeqüades i les plumes no semblen una escombra. Primer llançament i primera enganxada amb les branques i, a més, pérdua d’aquella mosca que segur, segur, et garantitzava un munt de picades. Reguitzell d’imprecacions, malediccions contra la costum de prendre un raig de conyac en acabar d’esmorzar, etc., etc.

Mantinguem la calma, encara que la moral ha quedat sensiblement tocada. Posem una altra mosca que, bé, potser el hackle ha quedat una mica dens i les ales es poden millorar però, vols dir que les truites són tan selectives?. Continuem aigues amunt. Un llençament, un altre, un altre i..., definitivament hem de deixar de prendre “carajillos”. Nova engaxada a les branques i nou reguitzell d’imprecacions. Aquest cop, però, hem pogut salvar les imitacions. Continuem amunt, fins una gorga que segur que hi han truites. Primera picada i primera truita que s’escapa, segona picada i igual resultat. Potser eren truites molt petites i la imitació massa gran vas barrutant tot buscant excuses. Continuem, una altra picada, aquesta vegada sí, l’hem clavada, però... la truita s’ha desclavat (diverses opinions, cap favorable, sobre els hams sense mort). Mentre, el company Xavier P., entre enganxades a les branques i alguna visita no desitjada a l’aigua, és a dir relliscada, ha aconseguit pescar dos truites, petites, però que omplen d’orgull. I així, amb alguna picada més, passant per gorgues on l’any passat hi vàrem treure truites i avui semblava un desert, arribem a la última gorga, convençut ja de fer un “bolo” i pensant, sincerament, si estàs fet per a la pesca a mosca. Primer intent, segon intent, tercer intent i sí, aquesta vegada no s’escapa. Una preciosa truita d’uns 20 cm. Cara de satisfacció, intentant mantenir la dignitat, foto de rigor i truita cap a l’aigua.

De tornada cap el cotxe, comentant la jornada i amb la moral una mica recuperada, ja vas pensant amb les imitacions que muntaràs durant la setmana i, sobretot, on anirem a pescar el proper dissabte, perquè ben mirat, i malgrat els desencisos, que poc costa fer-nos feliços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada