Benvinguda

Si algú, per casualitat, ha entrat en aquest blog i, a més, té la bona voluntat de llegir aquestes ratlles, BENVINGUT sigui. Com l’obra de Miguel Delibes d’on prenc el títol, aquest blog vol ser, amb tota la humilitat, un dietari de les meves aventures, ventures i, sobretot, desventures de pescador a mosca i, per dir-ho d’alguna manera, està pensat més per a ús personal, o d’uns pocs amics, que no pas per ésser compartit. Dir-vos, d’entrada, que sóc un mal pescador. La meva màxima preocupació es no clavar-me l’ham fent voleiar la cua de rata i perdre un nombre acceptable de mosques enganxades en branques i pedres sota l’aigua. Per tant. no espereu trobar narracions sobre grans captures o viatges meravellosos a qualsevol indret en el que, segurament, tots hem somniat llançar la cua de rata i que es produeixi aquella picada clamorosa, espectacular, digne d’aparèixer als millors canals de TV especialitzats. Ací hi trobareu, sobretot, sensacions, emocions, molts fracassos i desencerts i, de tant en tant, una gran satisfacció amb aquella truita que. pescada o no, ens ha fet passar uns moments inoblidables

10 de maig 2011

Comparadun
Ham: TMC 103BL #15
Fil: UNI-Thread color camel
Cua: Fibres de gall de Lleó
Cos: Turkey Biot Quill Rusty Spinner
Tòrax: Dubing  de llebre vermellós fosc
Ales: Fibres pel de cérvol color natural i fibres de CDC color vermell


Ham: TMC 103BL #15
Fil: UNI-Thread color oliva
Cua: Fibres de gall de Lleó
Cos: Turkey Biot Quill Oliva
Tòrax: Dubing sintètic color verd fosc
Ales: Fibres pel de cérvol color natural i fibres de CDC color blanc


Imita una efímera en el seu estat subimago. Creada per Al Caucci i Bob Nastasi, a partir d'una variació de la Haystack creada per Fran Betters en la década de 1930, apareix en el seu llibre "Comparahatch" publicat el 1973. Ells allargaven la cua utilitzant "microfibbets", tot separant les fibres per tal de donar la característica forma en V i així guanyar estabilitat. Una altra característica d'aquesta imitació és la forma de ventall que és dóna a les ales de pel de cérvol que imiten les ales en moviment de l'insecte.

Les imitacions que us presento estan realitzades a partir de les instruccions de muntatge de Davie McPhail, si més no això intento, i tenen com a principal novetat la incorporació a les ales d'unes fibres de CDC que, a mi, en serveixen per donar color i així poder seguir millor la seva deriva.

1 comentari:

  1. Great looking comparadun, I just started tying them last week. Great blog, you got a new follower

    ResponElimina